Over ons

Don Camillo is een Italiaans restaurant gelegen op het gemeenteplein te Hoegaarden. Het bestaat al sinds 1998 en is opgericht door Tom Van Keyenberg en de toenmalige collega's . Don Camillo kende zijn beginjaren als een brasserie waar men zowel pannenkoeken als pizza’s en pasta’s serveerden. Pas in 2008 zijn de eigenaars omgeschakeld naar een volwaardig Italiaans / Belgisch restaurant. In de loop der jaren zijn er een aantal verbouwingen geweest en zijn we gekomen tot het restaurant die we tot op heden kennen.

Vandaag de dag staan Tom Van Keyenberg, Stefan Scrayen en hun team tot jullie beschikking om jullie eetervaring zo fijn en zo lekker mogelijk te maken. Hierbij wordt er alleen gekookt met verse ingrediënten en worden onze pizza’s in een steenoven klaargemaakt voor een echte Italiaanse beleving en smaak! Kom het zelf eens beleven!

De geschiedenis

Beneden op het Gemeenteplein bevindt zich de linnenwinkel Rosier, nu restaurant Don Camillo. De bakstenen gevel bevat een serie opmerkelijke tegelpanelen in Art-Nouveaustijl naar ontwerpen van Helman. De kwalitatief zeer hoogstaande composities zijn een unicum te Hoegaarden. Het ontbrekende vijfde paneel ging verloren door de inslag van een obus. Deze foto uit ons archief Grand Cru (verzameling Verbeke) toont de schade tijdens WO2. De beeldbank Onroerend Erfgoed beschrijft het huis als volgt: "Huis Rosier-Christiaens met winkel (Erfgoedobject ID: 306930 Gemeenteplein 21). Winkelhuis in neotraditionele stijl met tegelpanelen in art-nouveaustijl, kadastraal geregistreerd in 1906 in opdracht van weduwe Christiaens-Putzeys en Henri Rosier-Christiaens, landmeter." De oorspronkelijke opschriften verwezen naar de verkochte goederen: “Aunages (een vakterm afgeleid van de oude lengtemaat el), Cotons, Toiles, Rideaux.”


Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x